Tjing !
I går när jag kom hem från min träning hade Niklas lagat mat, ja jag är ganska bortskämd med det, å jag gillart ;)
Han hade gjort kyckling i jordnötssås, så underbart gott, så där krämigt och så där himla onyttigt gott, och ett två glas rött till det. Vi fick detta hos våra vänner för ett tag sedan och jag har verkligen längtat efter denna maträtt, passar mina smaklökar perfekt ;)
Här kommer receptet :
Kyckling i jordnötssås
4 portioner
500 g kycklingfiléer
2 st äpplen
2 st vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
1 tsk hackad färsk röd chili
2 msk jordnötssmör
rivet skal och saft av 1/2 st lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 st hönsbuljongtärning
1 msk Arla svenskt smör
1/2 tsk salt
Gör så här :
Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken.
Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och
smula hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna.
Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök
och rör ner i grytan.
Ha en riktigt skön och slö lördag, det ska jag ha :)
Varm kram
Pia
Varm kram
Pia
Det lät faktiskt riktigt gott!!!.....vi har nyss ätit pulled pork som mannen har gjort också gott ;)))
SvaraRaderaHa en fin helg....här kom äntligen snön....sååå härligt!
Kram bia
Mums vad gott och så bra du har det. Kram Anette
SvaraRaderaMmm det där såg ju super smaskigt ut, inte fel att blir ompysslad så där =) Ha nu en ljuvlig helg min sköna, Kram Mia
SvaraRaderamm... ser gott ut...! Och lyxigt att ha någon som lagar mat åt sej, det har jag med, oftast!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaKul att du hittat till min lilla blogg och lämnat ett fotspår så att jag hittat till dig :)
Maten ser jätte god ut! Verkligen min smak. Ska jag prova nån dag.
Ha en fin söndag!
Kram
Hej!
SvaraRaderaTack för "avtrycket" du lämnade hos mej!
Kyckling i jordnötssås låter supergott...här kommer vi att prova ert recept!
Ha en skön söndag!
Helena
Låter kanongott, är avskrivet nu och kommer nog att ätas i nästa vecka..
SvaraRaderaKram o tack för receptet