Tjing !
Då har vi kickat igång denna veckan, men det säger bara tjoff så är det fredag igen, veckorna går så sjukt fort.
Igår bakade jag en himmelsk god saffranskaka som jag lovade receptet på.
Tjejgänget ska få smaka på den när dom kommer på onsdag, jag hoppas att dom gillar den.
Smeten måste man smaka på, sååååå god ;)
Saffranskaka
1 påse saffran
230 g smör
2 stora ägg eller 4 små
3 dl socker
1 dl mjölk
1/2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
(om man vill rivet skal från en clementin + lite av saften)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa en form. Smält smöret och ställ det sedan åt sidan och låt svalna. Vispa socker, vaniljsocker och ägg riktigt fluffigt. Tillsätt saffran, kanel, det smälta avsvalnade smöret, mjölken och gräddfilen eller om du väljer turkisk yoghurt. Blanda till sist mjölet med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40-45 minuter i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka och ha inte kakan inne i ugnen för länge, stickan ska vara saftig.
Ät och njut :)
Kram Pia
Mums, älskar saffran. Kram.
SvaraRaderaJag är inte överförtjust i saffran men i år ska vi göra en sats lussebullar med saffran, har liksom lovat äldsta killen det..
SvaraRaderaKram Sandra
Å, gott... saffran liksom. En sån där måste jag baka till helgen.
SvaraRaderaOch visst går veckorna fort, jag nästan hissnar!
Mumsfilibaba
SvaraRaderaMen mums! Älskar saffran och lussebullar gör vi i flera omgångar i decembers, de har en strykande åtgång! En sån här kaka måste jag också testa, ser supergott ut!
SvaraRaderaKram Jennica
O jag som älskar smet... ibland mer än den färdiga kakan ;-)
SvaraRaderaKram J