måndag 10 augusti 2015

Baconlindad fläskfile i ugn

Tjing !

Då var första arbetsdagen efter semestern avklarad, och det gick ju bra, även om jag var lite trött i mössan och kände mig lätt förvirrad när klockan ringde i morse.

Nu är vi alltså tillbaka i rutinerna igen med att ställa klockan och matlådor som ska fixas. Tänkte tipsa om ett jätte gott recept som jag gjorde för ett tag sedan. Hittade det hos denna härliga tjej.


Detta behöver du :

500 g fläskfile

2 msk smör

1 msk grovmalen senap

1 krossad vitlöksklyfta

2 tsk hackad persilja

lite cayennepeppar

Italiensk salladskrydda

salt

peppar

150 g bacon



Gör så här :

Putsa fileén och sätt ugnen på 250 grader.
Skär en djup skåra i köttet på längden.
Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja och kryddor.

Fyll skåran med blandningen och tryck ihop köttet. Linda bacon runt och lägg i en form. Sätt in i ugnen på andra falsen nerifrån och stek i ca 25 minuter. 





Ett litet tips, öppna inte ugnsluckan mer än nödvändigt, det ryker som tusan, här gick till och med brandvarnaren igång.

Detta är jätte gott, vi åt med en sallad till och lite tzatziki. 

Smaklig måltid !

Kram Pia

6 kommentarer:

  1. Tack för tipset Pia, vi ses nästa vecka :)

    SvaraRadera
  2. Mmmmm så gott. Tack för tips. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Det där måste helt klart testas :-) Tack så mycket för tipset och skönt att första dagen har varit bra :-)
    Kram på dig.

    SvaraRadera
  4. Har ätit och det är verkligen riktigt gott !!!!
    Hoppas aölt är bra med dig
    Kramisar

    SvaraRadera
  5. Bacon och fläskfilé är verkligen en god kombo. Kram J

    SvaraRadera