måndag 5 januari 2015

En tankeställare

Tjing !
 
I ett inlägg för ett tag sedan skrev jag att jag inte hade några direkta nyårslöften, mer än tänka på vad jag äter, träna mer och försöka gå ner några kilon, kan väl i och för sig vara tufft nog, men det är inte riktigt det jag tänker på.
 
Jag försöker verkligen att ta vara på livet, stanna upp, tänka till, vill jag detta och känna vad min magkänsla säger, känns det rätt i magen ja då tror jag att det är rätt. Men inte bara vara bättre på att ta hand om mig själv, utan även nära och kära. Livet är för kort för att inte göra det och kan ta oanade vändningar fortare än man tror. Ringa det där samtalet och säga hur mycket man tycker om och uppskattar den där vännen. Man är bra på att skicka ett hjärta via sms, men säga det, det är jag inte lika bra på. Visa att man uppskattar sina nära och kära. 
 
Njuta av livet, i smått och stort och göra saker tillsammans.
 
Ja, visst tänker ni, det var ju vackert skrivet och det är väl så alla vill vara. Men att hålla fast vid det när ekorrhjulet drar igång igen det är inte lika lätt. Nej, kanske inte men jag har bestämt mig för att jag ska försöka ännu mer, jag har fått mig en tankeställare som gör att livet är för kort för att inte njuta av. 

 
Ta hand om dig !
Kram Pia

11 kommentarer:

 1. Ja man borde verkligen bli bättre på sådant, ibland kan faktiskt minsta lilla omtanke, ord få en (eller någon annan) att må så gott ett bra tag...
  Snart är det årsdagen då jag förlorade min mamma.. 4 år har gått och där har jag/fick jag känna av hur livet är skört!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med de där tankeställarna som dyker upp oanmälda ibland...
  Mycket bra inlägg, visst bör man göra det oftare...
  Kram J

  SvaraRadera
 3. Så viktigt och självklart. Ibland är det även synd att det måste hända något för att man ska få sig den där tankeställaren.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Man får vara tacksam över mycket här i livet....båda mina föräldrar blev sjuka hösten 2013 efter att ha varit friska och krya...så livet är skirt...de lever fortfarande tack o lov, men hur länge till ?...man får ta vara på sina nära o kära och inte skjuta upp....men visst är det svårt när vardagen tar över, eller hur ?
  Här blir det iaf mys med lilla familjen ikväll ;))....lite gott att äta och bara vara ;))
  Kramis bia

  SvaraRadera
 5. Det självklara är kanske det som lättast glöms bort just för att det vore va så självklart?
  Bra skrivet och jag ska också ta till mig det och bli bättre.
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Jag fick mig en tankeställare när min lillasyster lämnade oss för snart 3 år sedan. Livet är alldeles för kort.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jättebra inlägg och så himla viktigt! Kram Stina

  SvaraRadera
 8. Så viktiga ord som man verkligen behöver ha med in i vardagen.
  Ha en fin dag i morgon!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Ja de är viktiga tankar. Och jag tror att bara man tänker de ibland så blir man bättre på de. Att de liksom finns där i bakhuvudet. Jag tänker varje midsommar och julafton att nu kanske de är sista året jag får fira med min mormor och morfar. Dom är båda 87 år fyllda. Varje högtid med dom är en bonus och jag vet att jag kommer vara så tacksam för minnena den dagen dom inte längre finns. Kram

  SvaraRadera
 10. Vilka kloka tankar <3 Inte lätt alls när allt runt om snurrar på allt för fort, men jag ska försöka ordentligt i år :) Kram och ha en fin dag

  SvaraRadera
 11. Mycket bra ♡ ...
  /Kram

  SvaraRadera