tisdag 29 oktober 2013

Det är inte värt det

Tjing !
 
Träna är verkligen det bästa man kan göra för att må bra, alla vet det, oavsett vad man tränar, om man springer, spelar hockey, tar promenader, tränar på gym eller något annat, så mår man bra av det.
 
Alla vet också att träna när man inte känner sig pigg är inte bra, det är till och med farligt. Men jag tror att många någon gång har struntat i det, äh, det är inte så farligt, det händer inte mig någonting. Jag har också gjord det, och jag kan lova att det kommer aldrig hända igen.
 
Det hände nämligen något väldigt otäckt förra veckan som skrämde både mig och min familj riktigt ordentligt.
 
Jag har en nära släkting som tränar väldigt mycket, en kille på 18 år som brinner för sin fotboll. En kille som är smart nog att inte träna sjuk, men tyvärr hade han något i kroppen som han inte kände eller visste om. Han ramlade ihop, svimmade gång på gång, det blev en ambulansfärd till sjukhuset. Det visade sig vara hjärtsäcksinflammation och hjärtmuskelinflammation, absolut inget att leka med. Han blev inlagd på hjärtiva med övervak, ingen dröm precis.
 
Han mår nu under omständigheterna bra men det kunde ha gått riktigt illa. Han får inte anstränga sig någonting på många många veckor.
 
Det jag vill säga med detta är....träna inte när du inte mår bra, det är inte värt det.
 
Ta hand om dig ! 
 
 
Kram Pia

2 kommentarer:

 1. Godmorgon =)
  Men fy så otäckt, han får verkligen hålla sig lugn.
  Jag arbetar i en butik som heter Sköna Gertruds te kaffe och delikatess.
  www.skonagertruds.se är webbbutiken.....

  SvaraRadera
 2. Men ush! Har hört just det där om träning vid sjukdom. Inte att leka med eller ta lättvindigt.Har under de senaste åren blivit betydligt bättre på att lyssna på min kropp. Hoppas att han snart är pigg igen.

  Till något trevligare så lät det mysigt med shoppingrunda och fika med sonen :-) och middag med vänner!!
  Kram och ha en fin helg nu.

  SvaraRadera