fredag 31 maj 2013

Kan det bli bättre ?

Tjing !
 
Idag kan vi ju inte klaga, vilket väder, underbart eller vad säger ni ?
 
Vad kan bli bättre än att starta helgen med en fika och en massa prat. Med vän och kollega som jag inte träffar så ofta, vi jobbar på samma företag men sitter på helt olika ställen. Alltid lika roligt att träffas, blir förstås lite jobbprat och goa skratt.
 
 


Här hemma är det bara jag som är uppe, grabbarna har gått och lagt sig och laddar för cykeltävling i morgon..... roliga killar, en fredagkväll ;) ;)

Hoppas ni har njutit av denna underbara dag !
Kram Pia

onsdag 29 maj 2013

Dagens status

Tjing !
 
Idag blir det en dagens status.
 
Klockan : 16.55
 
Kläder : Svarta byxor, grön tröja, grönt linne
 
Tidigare : Moffsade i mig en pollypåse, helt själv..det var gott
 
Nu : Byter plats på grejer
 
Borde : Börja städa
 
Undrar : Vart veckorna tar vägen
 
Längtar till : Ledighet
 
Känner mig : Trött och sliten
 
Tycker att : Grönt är skönt
 
Gillar : Mina buddha-halsband
 
Gillar inte : Mitt städhumör (grabbarna flyr, med all rätt) 
 
Citat : Du är modigare än du vet, starkare än du tror och klokare än du förstår.
(Sagt av en klok liten björn, Nalle Puh)
 
 
Hoppas ni har en fin onsdag !
Kram Pia
 

tisdag 28 maj 2013

Mors Dag

Tjing !

Då var tisdagen gjord, skönt !! Tycker tisdagar är jobbiga dagar, kan vara så där himla långa. Har väl i och för sig varit en bra dag ändå, med endast ett möte inbokat, det är inte så vanligt. Hur har ni haft det idag ? 
 
Det blev inte så mycket firande av Mors Dag i söndags, då vi hade full fokus på Erics tävling, vilket i sig räcker för mig. För att se sitt barn göra det bästa och det roligaste han vet, det känns i mammahjärtat.
 
När vi kom hem på kväll fick vi god mat av svärmor, vi var väl där ca en timma, sen var vi tvugna att stressa vidare hem och packa upp allt. Vi hann i alla fall ge henne en bok som hon blev väldigt glad över. Idag svängde jag förbi min mamma med en blombukett vilket var uppskattat det också :)
 
Jorå, jag fick också en present, två fina armband (som jag själv har valt ut, men vad gör det, fniss)

 
Armbanden kommer från Perlanliving
 
Nu är det dax att ta tag i lite hemmafix.
 
Ha en fin kväll !
Kram Pia

måndag 27 maj 2013

Första tävlingen

Tjing !

Hur har ni haft det i helgen, har solen varit framme ?
 
Vi har haft en fantastisk helg, varmt och skönt och strålande sol. Vi har varit i Västerås eller närmare bestämt Halstahammar, Eric gjorde sin första triathlontävling för säsongen. Vi bodde på en jätte mysig camping i vår lilla husvagn, där även Erics triathlonkompisar bodde. Super bra då han fick chans att träna lite med dom och lära känna dom ännu bättre inför flytten till Motala.
 
Här kommer en bildbomb från tävlingen :)
 
 
Var sak på sin plats och cykeln ska stå rätt, måste gå snabbt i växlingsområdet.
 
 
 
Snart dax för start....750 meter och 16 grader i vattnet, brrr
 
 
 
Upp ur vattnet och av med våtdräkten snabbt snabbt

 
 
In i växlingsområdet för att hämta cykeln.

 
 
Full fart, 2 mil på cykel

 
 
Det är lättare om man hjälps åt



 
2 mil är avklarade, in i växlingsområdet igen och på med springskor, fort fort.


 
 
5 km löpning är kvar...

 
 
Ja, ni förstår säkert att vi tycker det är hur kul som helst att kolla på detta, otrolig insats och alla är jätte duktiga.
Det slutade med 12 sekunder från pallplats (i klassen pojkar 16-17 år) för Erics del. Han är nöjd med sin tävling med beskviken över de 12 sekunderna, alltid kul att stå på pallen.
 
Nu är det dax att krama kudden.
 
Kram och god natt !
Pia

lördag 25 maj 2013

Grannflickan

Tjing !

Och god morgon, här är vi uppe i ottan då vi snart ska dra i väg till Västerås.

I går kväll var vi på en release, det var en bokrelease, en mycket trevlig sådan trots att vi bara var där en super kort stund. En vän till oss har skrivit sin första bok. Är sjukt imponerad av henne, att ha sådan fantasi så man får ihop en hel bok, själv tycker jag att fantasin kan tryta lite här på bloggen, så en bok....dessutom har 3 barn och eget företag. Bra jobbat Ann !! 

Så klart köpte vi en :)


 
 
Nu måste jag sätta fart.
 
Carpe Diem vänner !
Kram Pia

fredag 24 maj 2013

Äntligen

Tjing !
 
Tjohoo, då var det fredag igen, härligt. Håller på och packar in i husvagnen, i morgon drar vi till Västerås. Eric ska köra sin första triathlontävling för säsongen på söndag, ska bli sååå kul !
Och i morgon gör vi stan och Tullhuset så klart :)
 
Ja, jag säger bara äntligen, har väntat i flera månader på dessa sköningar, men idag fick jag ett sms att jag hade ett paket att hämta. Att man kan bli så lycklig över några kuddar, haha :)
 

Kommer från Perlanliving

Ha en mysig fredag  
Vi ska på en release ikväll, ska bli jätte kul, mer om det sen.

Kram Pia

onsdag 22 maj 2013

Dagens tips

Tjing !
 
Då har man varit ute och sprungit igen då, 2,8 km och jag minskade min tid med 20 sekunder. Nä jag vill INTE skryta på något sätt, jag är bara lite stolt över mig själv att jag klarar det. Jag flåsar som hund och ser ut som en kokt kräfta efter men det får man ta. Tur att Niklas är med och peppar mig nu i början.
 
 
Visst är det snyggt och fräscht med målade naglar nu när man har bara fötter. Brukar inte måla mina naglar så ofta men när våren och sommaren kommer då är det lite roligt och det hör liksom lite till.
Hittade ett jätte bra nagellack på Lindex för endast 50 kr. Det ska utgå ur sortimentet så jag bunkrade lite. Sitter bra och torkar toksnabb, passar mig perfekt som pillar på allt när jag precis målat naglarna.
 
Så skynda och fynda innan det tar slut...kan nog bli någon mer färg för min del ;)
 
Det var dagens tips :)
 
 
Vad har ni hittat på idag ?
 
Ha en fin kväll !
Kram Pia

måndag 20 maj 2013

Jag är nöjd

Tjing !
 
Jo, jag är nöjd...det gick inte fort och det blev inte långt men jag gjorde det hela tiden.... det blev en löprunda på 2,8 km en tid på 16,30 minuter, det jag är mest nöjd med var att jag sprang hela tiden.
 
Är verkligen ingen löpare men har ganska länge känt för att springa en runda. Fick med mig grabbarna upp till vårt vackra Mösseberg. Eric försvann direkt men Niklas fick bli min draghjälp :)
 
Kanske blir det en runda i morgon också....

 
Ha en fin måndagkväll !
Kram Pia

söndag 19 maj 2013

Johan Falk

Tjing !
 
Så var denna helg snart över, tyckte inte det var länge sedan jag skrev det, men nu var vi där igen och det är dax att ladda för en ny jobbvecka.
 
Började dagen med en skön powerwalk, grabbarna tog sig en cykeltur på si så där 7 mil. För övrigt har det inte hänt så mycket här hemma idag. Eftermiddagen slutade med soffhäng, tända ljus och film då vädret blev sämre och vi fick en massa regn.
 
Tokgillar verkligen svenska filmer, speciellt Johan Falk som det blev idag (sen att Joel Kinnaman är med gör ju inte saken sämre, haha).
 
 
Blir det hockey eller Mästarnas mästare i kväll ?

Ha en mysig kväll !
Kram Pia

lördag 18 maj 2013

Namnsdag och cykeltävling

Tjing !

Började dagen med att fira Eric som har namnsdag idag. Hann inte fira så mycket då vi alla skulle iväg, får forsätta med pizza i kväll :) Niklas drog iväg redan vid nio för att åka till Göteborg och springa Göteborgsvarvet. Är riktigt imponerad av alla som tar sig runt. Hade varit jobbigt i värmen och för att inte ha tränat speciellt mycket var han nöjd med en tid på 1.42.22.

Jag och Eric tillbringade stora delar av dagen på vårt vackra Mösseberg som funktionärer. Det var en mountainbike tävling med ca 100 st cyklister, riktigt roligt att se, det gick snabbt i kurvorna.

 
Ideellt arbete är vi vana vid sen Eric spelade hockey. Och det gick ingen nöd på oss, det var varmt och solen visade sig i stort sett hela tiden, plus att vi fick lite kvalitetstid :)
 
Ha en fortsatt fin Pingstafton !
Kram Pia

fredag 17 maj 2013

Liten blir stor

Tjing !

Hur har ni det idag, ni har väl njutit av det underbara vädret ? Själv flexade jag ut redan 12,30, det var väldans skönt.
 
Nu till något helt annat...

Tycker inte det var länge sedan Eric var så här liten, då vi byggde med lego, pusslade, var i djurparken så fort vädret tillät, körde med bilar och byggde garage, fick hur många pussar och kramar som man ville och även fajtades med trotsåldrar. Åren har gått så otroligt fort...

 
 
Nu är han snart 16 år och får börja övningsköra, helt sjukt om ni frågar mig. Så igår var vi hela familjen på handledarkurs. Jösses, tur att inte jag ska ta körkort !! Jag behöver nog läsa på lite och det där med eco driving, inte helt enkelt.  Det var en otroligt lärorik och rolig kurs, han som höll i kursen var väldigt lättsam och rolig vilket gjorde att de 4 timmarna bara flög i väg.
 

 
Så nu är det Eric som sitter i fram och vi får skärpa till oss ordentligt när vi kör och försöka få bort våra fula ovanor.
 
Nu ska grabbarna ut på en cykeltur, men jag sitter nog kvar i soffan :)
 
Ha en fin kväll !
Kram Pia

onsdag 15 maj 2013

Det gör ont när man inte gör det så ofta...

Tjing !
 
Jo, det gör allt lite ont och i morgon gör det troligtvis ännu ondare. Gör man det inte så ofta så känns det...att träningen är färskvara alltså...vad trodde ni ? (fniss)
 
Förstår inte hur jag ska få den där känslan att jag MÅSTE träna och att det är hur kul som helst. Nä, för min del är det allt lite motigt. Hur gör ni för att tycka träningen är rolig ? 
 
Så klart är det alltid roligare att träna ihop med en vän. Idag körde vi ett Easy Line-pass :)
 
 
 
Dom här kämpade vi med en del, aj aj aj ;) 

 
Ha en fin kväll !
Kram Pia

tisdag 14 maj 2013

Dagens status

Tjing !
Här kommer dagens status:

Klockan: 21,09

Kläder: Slappa och fula

Tidigare: Somnade på soffan

Nu: Mätt och belåten efter en sen kvällsmat

Borde: Träna

Undrar: Om Sverige vinner hockeyn i kväll

Längtar till: Nästa helg :) :)

Gillar: Sand mellan tårna

Gillar inte: Den stora strykhögen

Insikt: Allt beror inte på vädret, man måste försöka lite själv också...

Ha en fin kväll och ta hand om er !
Kram Pia
 
 

måndag 13 maj 2013

I duggregn och lätt motvind

Tjing !
 
Då har vi kickat igång denna veckan och måndagen är snart till ända. Hur har er måndag varit ?
Själv har jag äntligen varit och köpt lite blommor och planterat. Vädret var väl inte optimalt för att stå ute och plantera precis...duggregn och lätt motvind. Men har man bestämt sig för att plantera blommor så har man :)


 

 

 
 
Nu ska jag kika runt lite hos er :)
 
Ha en fin kväll !
Kram Pia

söndag 12 maj 2013

Mat och vintips

Tjing !
 
Oj, vilken dag vi har haft idag, en dag med bara hemmafix, tråkigt men skönt när det är klart.
I går kväll däremot hade vi en supermysig kväll med en massa skratt med vänner som var här hemma. Om jag ska vara ärlig så kändes det lite i huvudet i morse, var det för få timmars sömn eller kanske vinet... hmm ;) 
 
Och om jag får säga det själv så blev maten riktigt god, och här kommer receptet:
 
Indonesisk kycklinggryta 6 pers.
 
2 kg kyckling
6 dl matlagningsgrädde
6 tsk sambal oelek
3 dl mango chutney
3 vitlöks klyftor
currypulver
2 gröna paprikor
 
Gör så här:
Tina och dela kycklingen och lägg den i en form
Hacka paprikorna och lägg dom bland kycklingen
 
Blanda matlagningsgrädde, samal oelek, mango chutney, vitlök och curry.
Smaka av.
Häll blandningen över kycklingen och paprikan
Riv parmesanost över.
 
200 grader i ca 30 minuter i ugnen
Vi hade ris och en god sallad till

Smarrigt och lätt att göra !
 
Ett jätte gott vin vi drack till var Valpolicella Ripasso
 
 
Denna söta tjej somnade gott i vår säng :)
 
 
 
Hoppas ni har haft en underbar dag !
 
Nu är det dax att tänka på refrängen.
Kram Pia 

lördag 11 maj 2013

Göteborg - Partille - Kungsbacka

Tjing !
 
Så såg vår dag ut igår, vi flängde runt lite kan man säga. Började inne i Göteborg.... med fika såklart, sen rullade vi upp ärmarna och vässte våra armbågar för en shoppingrunda. Vi var ju inte ensamma precis. Behovet för dagen var att uppdatera Erics garderob, märkligt att allt kan bli förlitet så fort ;) Men vi fick med oss det vi ville hem och han var jätte nöjd. Skolavslutningskläder blev också innhandlat och det är alltid skönt tycker jag. Innan vi åkte vidare blev det en god lunch på Avenyn. 
 
Inte så många kassar, men fulla :)

 
 
Vi fortsatte vår resa till Partille för att hämta hem vår nya husvagn. Eller ny och ny, den är 2 år gammal men ny för oss. En helt annan modell mot vi har haft tidigare och lite mindre. Smidigare när vi ska åka runt på Erics triathlontävlingar. 
 
 
 
Vi avslutade vår dag i Kungsbacka hos min fina syster och hennes familj. Roligt att träffas då det tyvärr inte blir så ofta, trots att det bara är 13 mil. Hur som helst där blev det kramkalas och en massa god mat och bus med deras lille kille. Så fin han är.
 
Han har musik i blodet ;) ;)
 
 
 
Eric med sin lille kusin, fina killar !
 
 
 
Väl hemma stupade vi i säng vid 01,00, eller jag och Eric somnade visst lite i bilen, men ändå.
 
 
Nu är det dax att kicka igång denna dag då vi ska ha vänner här hemma i kväll.
Vad hittar ni på för kul idag ? Skiner solen på er ?
 
Ha en riktigt fin dag !
Kram Pia

torsdag 9 maj 2013

Jag är hemma

Tjing !
 
Japp, jag är hemma igen, riktigt skönt. Har haft några fantastiska jobbdagar i Tyskland med några kollegor. Jobb hela dagarna såklart, men kvällarna har vi njutit av underbart väder, i måndags hade vi ca 30 grader och tisdagen bjöd på ca 23 grader. Vi började vår kväll med en powerwalk, skönt att röra på sig när man har varit inne och suttit still en hel dag. Sen blev det dusch, god mat och gott att dricka. Underbart att kunna sitta ute en hel kväll.

 
Njuter av ett glas rött efter en dag full med möten.
 
 
 
Man kan väl säga att våren har kommit liiiite längre i Tyskland än här hemma i Sverige ;)  
 
 
 
Underbara dofter
 
 
 
Nu tar jag planet och drar hemåt igen, hej då Tyskland.
 
 
Vad ska ni hitta på denna Kristi Himmelsfärds helg ? Vad det än blir så blir det nog något bra.
Nu ska jag packa upp.

Kram Pia

söndag 5 maj 2013

Att packa inför resa

Tjing !
 
Började dagen med en promenad med två vänner och en söt liten vovve. Är ju ingen sjusovare precis så det är bara att ge sig ut, härligt !
 
För övrigt har jag suttit en hel del vid datorn idag och förberett mig inför alla möten med Tyskarna i dagarna tre. Min chef föreslog att vi skulle ut och springa när vi har jobbat klart, men där satte jag ner foten ;) Vad är det för fel med att bara strosa runt och sätta sig på en uteservering och ta något gott att äta och en kall öl ? Nämnde jag att det ska bli ca 20 grader och sol.
 
Packningen ja, den tog sin lilla tid, packat i väskan, packat ur väskan. Tagit med mig lite extra för det är ju inte säker jag känner för just dom kläderna just den dagen. Ja, ni vet hur det är ;)
 
 
Ni får ha några fina dagar så hörs vi på onsdag igen !
Kram Pia

lördag 4 maj 2013

Idiotiskt eller duktigt

Tjing !
 
Ni har väl inte blåst bort idag eller ? Oj oj, vad det har blåst här, men solen har visat sig och det har varit riktigt skönt ändå. Trodde jag skulle blåsa bort en stund (inte troligt men ändå) när jag och min vän var ute och gick. Men jag ska väl inte klaga, han jag bor ihop med har testkört Vätternrundan på cykel idag och tyckte det var liiite blåsig. Vet inte om jag tycker det är idiotiskt eller duktigt (är det väl men...) att ställa klockan på 03,18 för att åka några mil i bil och sedan 30 mil på cykel.
 
Själv har jag bara gått en promenad och sedan lull-lullat i badrummet med lite nya handdukar, det räcker för mig.
 

 
Var lite vågad och valde färg i vårt för övriga svart-vit-gråa hem :)
 
Ha en fin kväll !
Kram Pia

torsdag 2 maj 2013

När man måste shoppa

Tjing !
 
Den har visat sig även idag, visst är det härligt, ja jag pratar om det stora samtalsämnet SOLEN, men tyvärr inte så varmt än....men väntar man på något gott..... ;)
 
Ja, när man verkligen "måste" shoppa kläder ja då hittar man ju inget såklart. Fick väl med mig några kassar hem ändå.  3 !! vita linnen och ett par ballerina som får stanna kvar här hemma och lite annat som inte känns rätt i magen som ska lämnas tillbaka i morgon, typiskt mig !
 
Jag har förstått att det fler än jag som har problem med kläder just nu...många som ska i väg på den omtalade bloggalan, låter hur kul som helst. Men dit ska inte jag. På måndag åker jag till Tyskland med jobbet och ska ha möte i 3 dagar med våra kvalitetschefer, så då gäller det att visa sig från sin bästa sida ;)
Om jag är nervös ?! det är bara förnamnet.
 

 
Lite vad som fick följa med hem idag, men inget jag kan ha nästa vecka....får leta djupare i min garderob.
 
Ha en fin kväll !
Kram Pia